שעשועי זנב ארוך: לתפוס את כל דף התוצאות

אם חשבתם שכבר ראיתם הכל בגוגל, אז תרשו לי לנסות להפתיע – נדמה לי שכזה עוד לא ראיתם: דף תוצאות חיפוש שמפנה ל-6 דפים שונים מאותו אתר.

מדובר באתר המקצוענים, לקוחות שלי שבשנה האחרונה עושים חייל באינטרנט (אחת הסיבות לכך ש-ynet רכש לאחרונה 50% מהחברה). אם חיפשתם במן האחרון אינסטלטור, חשמלאי, טכנאי מזגנים או בעל מקצוע אחר, בוודאי נתקלתם באתר.

המקצוענים בכל התוצאות 1-6את תמונת המסך הזו של דף תוצאות חיפוש (הקליקו להגדלה) לכדתי היום. אם תבחנו אותה היטב, תראו שאתר המקצוענים מאייש את כל 6 התוצאות הראשונות.

קשה לי להאמין שנזכה לראות עוד הרבה דפי תוצאות כאלה – זה כנראה מסוג הדברים שגוגל לא ממש התכוונה שיקרו ב-SERPs ומובן שלא תראו דפים כאלה בתוצאות עבור ביטויים גנריים.

אבל האמת הפשוטה היא שהדברים הגדולים באמת קורים בזנב הארוך, בראש ובראשונה כי לעיתים קרובות הוא כולל את הרוב המכריע של נפח החיפוש עבור נישה מסוימת.

הזנב הארוך הוא אזור דמדומים שלא רק שקשה לחזות מה יקרה בו – אלא גם קשה לדעת מה קרה בו כבר. לדברי גוגל, שליש מהחיפושים שמתבצעים בכל יום הם חדשים לגמרי, כאלו שלא נתקלו בהם מעולם. להם יש, כמובן, גישה לנתונים שלא נמצאים בידינו.

אז מה עושים כדי להיכנס לזנב הארוך (כלומר, חוץ מאשר ליצר רבבות דפים מלאכותיים)? התשובה הקצרה היא "תוכן איכותי". את התשובה הארוכה יותר אני משאיר לפוסטים עתידיים.

בינתיים, נקודה למחשבה: מה שאנחנו קוראים לו לעיתים "נישה", ניתן לתיאור גם כשדה סמנטי – קבוצה גדולה של מילים, שמקיימות ביניהן כל מיני סוגים של קשרים. את הקשרים האלה ניתן לנסח בצורה אלגוריתמית, כדי לאפיין טקסט ולהעניק לו נקודות-ציון וירטואליות במרחב הסמנטי, או במילים אחרות: לקבוע למה הוא רלוונטי. ומרגע שמיפית שדה סמנטי – וגוגל עושה את זה הרבה שנים – יש למידע הרבה שימושים נוספים.

4 תגובות בנושא “שעשועי זנב ארוך: לתפוס את כל דף התוצאות

  1. איתי ברנר

    ששה עוד לא ראיתי, אבל ניסה לחפש "גרוניך המנעולן" ותראה חמישה… הביטוי הזה אפילו לא מופיע בgoogle suggest!
    אבל במקרה הזה, יש לי הרגשה שזה קשור לעובדה שהאתר נמצא על Google Sites…
    אגב, הפיסקה האחרונה קשורה לעדכון Mayday? ההשערה שלי היא שאחת המטרות של העדכון הזה הייתה למצוא מקרים בהם אתרים השתמשו בביטוים זנב ארוך בדיוק כמו שהם בצורה לא טבעית. זאת אומרת, דווקא שימוש בביטוי שקרוב לזנב הארוך, אבל לא זהה לו, הוא טבעי יותר.

  2. shooky מאת

    מממ… נחמד מאד הגרוניך הזה.

    לגבי MayDay – אני כמעט נבוך להודות בזה, אבל לי הוא עשה בעיקר טוב (כדאי לזכור שהתנועה שאתרים מסוימים איבדו היא התנועה שאחרים הרוויחו). קראתי הרבה פרשנויות ומעט דברים ששכנעו אותי. ככלל, אתרים שיש בהם תוכן אמיתי בדרך-כלל לא הפסידו מהשינוי, או לפחות שדפים עם תוכן אמיתי לא ניזוקו. יש לי הסבר משלי ל-MayDay, מה הוא נועד לעשות ומה עשה, אבל הוא ארוך ודורש פוסט מיוחד, במקרה הטוב.

  3. אורי זילברשטיין

    מה שיפה לראות… זה שMAYDAY פתח הזדמנות נדירה לקבל תנועה דווקא מהזנב הארוך, שחושבים על זה הזנבות הארוכים בדרך כלל אלה הם החיפושים המדוייקים ממש וככל שהזנב יותר ארוך כך החיפוש אמור להיות מדויק יותר.
    גוגל ביצעו את השינוי בדיוק בשביל לסייע לקפאין לאנדקס הכל מהר יותר וכמובן לתת תוצאות רלוונטיות יותר בזנב הארוך, לכן הרבה אתרים במיוחד אלו שמכירות מוצרים נפגעו, כי החסך בתוכן איכותי קיטם להם את העמודים, עם זאת תסתכלו.
    ישנם מאמרים בתוצאות חיפוש הללו, ואם תכנסו אליהם תוכלו לראות שאלו מאמרים איכותיים מאד ומאד רלוונטיים… אני יכול לומר בכנות שדווקא הכניסות משתפרות ודווקא מהמקומות הכי לא צפויים.
    thank you Mayday

השאר תגובה