סודות ה-CTR נחשפים

מצטער על הכותרת השחוקה – אתם יכולים לייחס את חוסר היצירתיות לשעה המאוחרת.

בכל אופן, השיפור האחרון ב-Webmaster Tools (הלינק הוא למאמר שלי אודותיו במגזין של אלקטרו) הוא באמת חדשני. בהחלט מה שהאמריקנים נוהגים לכנות "פתיחת קימונו". במקום שאסביר שוב – הקליקו על הלינק בתחילת הפיסקה.

קריאת המשך: הפוסט האם בחרתי Description ו-Title שיווקיים מספיק אצל Blond SEO, שמדגים יפה כיצד להשתמש בכלי המשופר לשיפור ה-CTR שלכם.

8 תגובות בנושא “סודות ה-CTR נחשפים

  1. איתי ברנר

    טוב, אני אגיב פה כי באלקטרו אין ממש אופציה לעשות את זה : אצלי גיליתי הבדלים מהותיים בין הנתונים של adwords לבין הנתונים של הכלי החדש. לדוגמה, הביטוי משחקים להורדה בו אני נמצא כמעט תמיד בעמוד הראשון (גם לפי הבדיקות שלי וגם לפי הכלי) רשום בadwords עם 135,000 חיפושים בממוצע (התאמה מדויקת כמובן) ואילו הוובמאסטר טולס מדווח על 49,000 חיפושים בחודש האחרון בסך הכול. יכול להיות שאני מפספס משהוא?

  2. shooky מאת

    WMT אף פעם לא נותן נתונים מלאים. אם תשווה את נתון ה-Clickthroughs לנתוני האנליטיקס גם כן תמצא פערים לא קטנים. אלו נתונים שטובים בשביל לקבל אינדיקציות ולזהות מגמות, לא בשביל חישובים מדויקים.

  3. Blond SEO

    בדומה לאיתי, גם אני מגלה לאחרונה שהנתונים נותנים תמונת מצב מאוד עמומה. מאוד שמחתי כשחשבתי שניתן יהיה לראות נתוני 'חשיפה' בזמן אמת, בדומה לאפשרות הקיימת בקמפיין PPC, אך מסתבר שגוגל לא מחלקים DATA בחינם. השוויתי ב – 3 אתרים שונים בין השבוע האחרון, לבין זה שקדם לו – מספר החשיפות במהלך שני השבועות היה זהה ועגול להפליא.

  4. shooky מאת

    Blond – הנתונים עגולים מאותה סיבה שהנתונים ב-Keyword tool עגולים, ואם היינו מקבלים נתונים מדויקים ומלאים זה היה סימן ברור לכך שלגוגל יש מידע חיוני אחר שהיא מסתירה מאיתנו. עדיין. הכוח הגדול שטמון בכלי הזה, לדעתי, הוא באינדיקציות שאפשר לקבל על היחס בין נתוני המופעים של מיקומים שונים, שמאפשר לזהות מגמות. למשל, אם הופעתי 500 פעמים במקום הראשון ו-100 במקום השני, ובשבוע שאחרי הנתונים השתנו ל-450 ו-150, אז אני יודע שהמגמה שלילית. כמובן, שמסגרות הזמן חשובות וסביר להניח שאפשר יהיה לראות הבדלים גדולים יותר ברמה של חודשים, אבל אני יכול לומר שכבר יש לי לא מעט ממצאים שימושיים מהכלי הזה.

  5. סתיו זילברשטיין

    למי מאיתנו שהעמיק בנושא אתם וודאי יודעים כי 50% מערך של ביטוי EXACT "מתאדה" לחלוטין עקב רובוטים, מקדמי אתרים ותוכנות בדיקה אשר "טוחנות" את מנוע החיפוש ולא לוחצות על דבר.
    ייתכן כי הנתון של הופעות בwebmastertools יכול להצביע על היכולת של הכלי לסנן את "הרעש", כלומר אותם חיפושים שחוזרים על עצמם מאותו IP שוב ושוב ושוב…
    לעומת זאת בכלי של ADWORDS יש אינטרס כלכלי משהו לספור פשוט את כל החיפושים. נקודה מאוד מעניינת להמשיך לחקור.
    בשורה התחתונה הנתון שאתה מציג שהוא כמעט 50% באופן חופף מתאים בדיוק בתוך הפאזל הזה.

  6. shooky מאת

    סתיו – רעיון מעניין, אבל נראה לי טוב מכדי להיות נכון. WMT מציג נתונים חלקיים גם בתחומים אחרים וזה יהיה מפתיע מאד אם במקרה הזה הם דווקא עשו את האקסטרה מייל. מעבר לזה, אני רואה יותר מדי מקרים של CTR נמוך לתוצאה ראשונה או אפילו לתוצאות 1+2 (indented) שדווקא גורמים לי לחשוב שמדובר בנתונים ה"מלוכלכים".

  7. סתיו זילברשטיין

    אני מסכים שהרעיון נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, וכמו שאמרת תמיד יש נטייה יותר ללכלך מאשר לעשות את הצעד הנוסף הזה, העליתי כי זה נקודה מעניינת שזה יצא ככה. אני בהחלט נוטה להסיכם איתך אך הסיכוי קיים.

  8. shooky מאת

    בכל מקרה, הנתון החשוב באמת הוא היחס בין מופעים במיקומים שונים. למשל, אם דגמת נתונים כאלה:
    מיקום א 14400
    מיקום ב 210
    ואז נתונים כאלה
    מיקום א 11600
    מיקום ב 380
    אז אתה יודע שאתה במגמת ירידה.
    וברור שאין מה לסמוך על נתונים שמתייחסים לחיפושים במספרים קטנים מכמה אלפים.

השאר תגובה