דברים שלמדתי מספאמרים #1: טקסט עוגן מגוון

במקום לעשות פוסט אחד ארוך עם כל הדברים שלמדתי מספאמרים (מסתבר שישנם רבים כאלה) החלטתי לעשות סדרה (זה נכון SEO-ית וגם במה שקשור לניהול זמן). נדמה לי שכדאי להתחיל בהסבר.  

הפוסט הזה ממשיך את הפוסט הקודם שפרסמתי, שנושאו גיוון טקסט עוגן (mix of anchor text). בזמן שכתבתי אותו, הבנתי שזה כנראה אחד מהמקרים בהם כדאי להרחיב את היריעה, כי זו דוגמא שאפשר ללמוד ממנה.

היום כבר אין כמעט בנמצא אנשי SEO שלא יודעים כמה חשוב לגוון את הטקסט שמופיע על הקישורים, אבל המספר הפנומנלי של האתרים שנפגעו מ"פינגווין" מוכיח שבמהלך השנים האחרונות היו רבים שלא ידעו, או שידעו ולא היו זהירים מספיק.

אני הושפעתי מאד בעניין הזה מאהרון וול שכבר במהדורות המוקדמות של SEO Book (בגירסת ה-PDF בחצי הראשון של העשור הקודם), לא חסך מאמצים כדי להדגיש את החשיבות של גיוון בטקסט עוגן.

אגב, נזכרתי בדברים שכתב (בנושא הספציפי הזה ובהרבה נושאים אחרים) לא פעם ולא פעמיים, כשקראתי או צפיתי במאט כץ ודוברים אחרים של גוגל, כשדיברו על כל מיני דברים. נדמה לי שאפשר היה לקרוא בין השורות שטקסט קצר מדי – בין אם בכותרת, alt לתמונה, טקסט עוגן וכו' – הוא דבר שנמצא עם הכוונת של גוגל.

בעולם שבו האורך הממוצע של שאילתת חיפוש גדל כל הזמן, ושליש מביטויי החיפוש בגוגל בכל יום הם חדשים, שימוש קבוע בביטויים גנריים בני שתי מילים בשדות טקסט וקישורים הוא שקוף מדי. over optimization ברור.

ואיך קשורים לזה הספאמרים? אה!

מה אפשר ללמוד מעוגנים בספאם קישורים

ישנם כל מיני סוגים של ספאם-קישורים, וכולם מעצבנים. קישורים ספאמיים אוטומטיים מתגובות הם סוג ספציפי נבזי במיוחד שכל מי שיש לו בלוג מכיר.

אם אתם משתמשים בוורדפרס והתקנתם את תוסף ה-Akismet הפופולרי, סביר להניח שאתם לא זוכרים בכלל שאתם מקבלים תגובות ספאם כאלה.

אז לטובת מי ששכח או לא מכיר: חלק ממקדמי ה-Blackhat משתמשים בכלים שסורקים בלוגים ומנסים לשתול בהם תגובות עם קישורים. כמקובל בספאם, הכל עובד על מספרים גדולים – אם מתוך 100 אלף בלוגים יש אחוז אחד שלא מזהים ומוחקים תגובות ספאם, מדובר על לינקים מ-1000 דומיינים. חלקם, מן הסתם, יהיו גם קישורי dofollow.

כמובן, לשיטות כאלו יש תוחלת חיים קצרה. זה רק עניין של זמן עד ש"תעלה ברדאר" של Google, ואתם יכולים לנחש שמספימי תגובות גם יודעים בדיוק מה גורם הכי הרבה נזק הכי מהר – כשהם עושים טעות קרדינלית הם מגלים את זה די מהר.

בדיוק בגלל זה, צפייה בתגובות ספאם יכולה ללמד אתכם הרבה על המגמות באלגוריתם של גוגל. אתם גם יכולים ללמוד מהן מה לא לעשות, כי יש הרבה ספאמרים חובבנים. מצד שני, יש גם מקצוענים – ישנם ספאמרים מתוחכמים, שלומדים ומשתכללים כל הזמן, ושאפשר ללמוד מהם לא מעט.

ספאם תגובות, אקיזמט

אפשר ללמוד הרבה מספאם תגובות. הספאמרים המקצוענים יודעים הרבה לפניכם על מה אפשר "לחטוף".

לדוגמא: שנים לפני שהנושא עלה ל"כותרות" (אלו שקוראים מקדמי האתרים, בכל אופן), אפשר היה לראות תגובות ספאם שנראו בערך כך: טקסט ובתוכו קישור עם טקסט עוגן ארוך מאד, שאיפשהו בתוכו ישנו ביטוי מהסוג שספאמרים מקדמים עבורו (לרוב שם של תרופת מרשם, בעיה בריאותית נפוצה, או ביטוי שבהקשר מסוים עשוי להיות תמים ובהקשר אחר הוא משמש בסלנג של עולם הפורנו).

היום כבר כמעט לא רואים קישורי ספאם כאלה, אבל בתקופה מסוימת הם היו מספיק פופולריים כדי לרמז שזה עבד: הרבה Anchors שכוללים ביטוי תחרותי בשילוב עם מילים אחרות, השיגו מה ש-Anchors קצרים ומדויקים לא השיגו.

מאז עברו כמובן הרבה מים, והיום יש להניח שטקסט עוגן ארוך ומגוון מדי קל לזיהוי לפחות כמו טקסט עוגן אחיד וקצר מדי. שלא במפתיע, ספאם התגובות נראה אחרת. למשל, כך:

ספאם תגובות

ספאם תגובות. השינויים בצורת הקישורים יכולה ללמד הרבה על מה עובד היום בגוגל ומה לא.

ומה עם ספאם התגובות שאתם מקבלים? הצצתם לאחרונה באיזמט?

3 תגובות בנושא “דברים שלמדתי מספאמרים #1: טקסט עוגן מגוון

  1. איתי ברנר

    אממ , יש עדיין אנשים שמנסים לעשות ספאם כשהם מגיבים לבלוגים. כשאני משועשע במיוחד, אני מחליף את השם שלהם ב- "היה פה לוף" :-).

  2. גבי

    פינגווין פגע לי בכנף…
     ירדתי במילות חיפוש ראשיות אך כמות המבקרים לא השתנתה ובגדול עלתה מאוד והכפילה את עצמה מאז פנדה ופינגווין.
    שאלתי:   האם עלי לגוון גם את הטקסט של קישורים פנימיים באתר ?…

השאר תגובה