עמלות הבנקים: עדכונים

חודש עבר מאז שנפתח הקמפיין האינטרנטי לביטול עמלות הבנקים (ההפניה היא לפוסט הפותח, שכולל הסברים על הקמפיין, על חלקי בו ועל האפשרות שלכם להצטרף ולעזור). בחודש שחלף כתבו על הנושא למעלה מ-40 בלוגרים שפרסמו כ-50 פוסטים. אליהם הצטרפו למעלה מ-2000 "מעריצים" ב-Page של הקמפיין בפייסבוק וכ-9000 מנויי הדואר בקבוצת מאמ"צ, מאגר המתנדבים המסור של המועצה לצרכנות.

הקמפיין האינטרנטי כמובן לא מתקיים בחלל ריק. הוא מצטרף לפעילות מסורתית של דוברות מול אמצעי התקשורת וללוביזם בכנסת, כשהמטרה היא בסופו של דבר לבטל את עמלות העו"ש בחקיקה. החשיפה התקשורתית והבאזז ברשת, מעניקים רוח גבית למהלך.

בואו נדבר רגע על הבלוגרים. מלבד הקהל הפרטי של כל בלוגר, שבחלק מהמקרים כולל אנשי תקשורת, ח"כים, עוזרים פרלנטריים וכו', הפוסטים בבלוגים גם עוזרים "להציף" את המידע בנושא. נסו למשל לחפש בגוגל את הביטויים "עמלות העו"ש", "עמלות הבנקים" וביטויים קרובים, ותגלו שלצד ידיעות באתרי התוכן הגדולים ובאתרים הכלכליים אתם מוצאים בעיקר פוסטים שנכתבו על הנושא בבלוגים. מכיוון שהבלוגרים מקשרים אלה לאלה ולאזור הקמפיין באתר המועצה, התכנים של מתנגדי עמלות העו"ש מצליחים לבלוט יותר וכך להשפיע על סדר היום.

חלק מהבלוגרים גם קישרו לידיעות רלוונטיות באתרי התוכן, למשל:
בלי פרופורציה, העמלות הגבוהות של הבנקים, ynet
תיאום עמלות הבנקים: ייצוגית כנגד 5 הבנקים הגדולים, כלכליסט
המועצה לצרכנות במהלך חקיקתי לביטול עמלות העו"ש, גלובס

כלומר, מבין האייטמים שפורסמו באתרי התוכן על עמלות הבנקים בכלל ועל עמלות העו"ש בפרט, אלו שזוכים לקידום הם בעיקר אלו שעוסקים בנושא ללא פניות – או אלו שתומכים בגישת המועצה לצרכנות – ולא אלו שנוצרו כתוצאה מהספינים של איגוד הבנקים.

באחד הפוסטים הבאים אסביר על Predictive SEO ואיך הוא קשור לקמפיין. בינתיים, אם יש לכם בלוג וטרם כתבתם פוסט תמיכה – אנא עשו את זה, ושילחו את הלינק לפוסט כדי שנוכל להוסיף לרשימה.

השאר תגובה