טוויטר בשימושי SEO

האם ההצלחה של טוויטר מאיימת על Google? האם היא מייתרת את עבודת ה-SEO או תייתר אותה בעתיד? התשובות הן: לא, לא ופחחח.

בטורו מצייצים כל הדרך אל הבנק, אומר ניב קלדרון בין השאר את הדברים הבאים: "כשחברות מסחריות יגלו שמשתלם להן להשקיע ביצירת דיונים בטוויטר יותר מאשר במומחים לשיפור הדירוג בגוגל, תעשיית ה־SEO תגלה שהיא בצרות. כשיגיעו נתונים על יעילות ההשקעה בפעילות בטוויטר לעומת ההשקעה במודעות גוגל, ייתכן שגם המודל העסקי של גוגל יגלה שמולו קם ומתגבש אתגר". ההדגשה שלי.

ובכן, עוד חזון למועד כמו שאומרים. הצמיחה המטאורית של טוויטר מאז תחילת השנה היא ללא ספק מרשימה, אבל כך הייתה גם הצמיחה המטאורית של פייסבוק אשתקד. אישית, אני לא מתרשם מדי מהתחזיות האופטימיות שנוגעות לטוויטר, כשם שאינני מתרגש מההספדים המוקדמים לפייסבוק (ובכלל, אני חושב שכדאי להתייחס בזהירות ובחשד לאתרים שעדיין לא מרוויחים).

בכל אופן, טוויטר הוא כלי די מוגבל לשימושי SEO, מכמה סיבות:

  • ריבוי לינקים מאתר אחד לא יכול ליצור פרופיל קישורים טבעי (Natural Link Profile). "ספירת לינקים" הייתה המרכיב המרכזי באלגוריתם של גוגל ב-1997. היום הכמות משנית לאיכות ומספר גדול של לינקים שלא מגובה בנתונים אחרים יעורר מייד את החשד של Google, בעיקר כשכל או רוב הלינקים מגיעים מאתר אחד.
  • הלינקים של טוויטר כוללים תגית NoFollow ולכן היכולת שלהם להעביר "ערך" היא קטנה יותר או בלתי קיימת (תלוי את מי שואלים, ואל תאמינו למאט כץ).
  • החשיבות של לינקים מרשתות חברתיות בעיני Google, אם כבר, היא לקבלת חוות דעת נוספת – סביר בהחלט ש-Google מנטר "באזז" (מספיק להשוות את הקישורים המפנים לאתרים שונים כפי שמזהה ומציג אותם BackTweets, כדי להבין את ההיגיון). מצד שני, אם Google אכן מבצע בדיקות כאלה ומעניק להן משקל (שסביר להניח שהוא לא גדול), הוא יחפש גיוון גם כאן – בתוך כל רשת, ברשתות שונות וכו'. מניפולציה על נתונים כאלה היא קשה מאד עד בלתי אפשרית.

טוויטר כן יכול לשמש כמרכיב בקמפיין של קידום באמצעות תנועה. התיאוריה, על רגל אחת: אם אתם מקבלים הרבה תנועה ממקורות אורגניים שאינם Google, לא תהיה ל-Google ברירה אלא לקדם אתכם בתוצאות החיפוש. מדוע? משום ש-Google, בתור מקור התנועה מס' 1 ברשת, לא יכול להישאר מחוץ לבאזז – אם האתר שלכם מקבל הרבה תנועה סימן שהוא מעניין הרבה אנשים ואם הם לא יוכלו למצוא אותו בקלות ב-Google הם עלולים, חס וחלילה, לחפש במקומות אחרים.

אני יכול לומר מניסיון שזה עובד, אבל אני גם יכול לומר מניסיון שלהביא הרבה תנועה מטוויטר זה לא עסק פשוט. השקעה של משאבים דומים ב-Link Baiting ובקידום אורגני תיתן תוצאות טובות יותר והחזר השקעה טוב יותר, בוודאי בטווח הארוך אבל לעת עתה גם בטווח הקצר – ביג טיים.

תגובה אחת בנושא “טוויטר בשימושי SEO

  1. זיגמונד

    מסכים איתך.
    אני חושב שחברות ועסקים צריכים, אם בכלל, להשתמש בטוויטר כדי לייעל (לא להחליף) שירות לקוחות ולשמור על קשר קצת יותר אישי (אם תחלופת 100101ים זה אישי היום), ולא לפרסם, גם לא דרך SEO, בטוויטר.
    זיגמונד

השאר תגובה