עלייתו ונפילתו של טוויטר

חשבתי לקרוא לפוסט הזה "עלייתו ועלייתו של טוויטר", כי טכנית טוויטר, אפעס, לא ממש נמצא בירידה – כמו שאפשר לראות בשני הגרפים היפים שמלווים את הפוסט הזה.

אבל עם כל הכבוד, ועם כל זה שאני בעצמי משתמש בטוויטר, אני חושב שיש פער גדול בין הרעש סביב השירות לבין מה שבאמת קורה בו. אבל נתחיל בגרפים.
טוויטר בישראל: אזכורים בבלוגים מתחילת השנה.

הבאזז
אזכורים של טוויטר בבלוגים במהלך החודש האחרון.
מקור: Blog Trends
@ IceRocket

Followers חדשים מתחילת השנה.


הניג'וס

Followers חדשים שעוקבים אחרי בטוויטר. נתונים שבועיים מתחילת השנה.
המקור: אני.

אוקיי, אז יש לנו שני גרפים מאד יפים, אבל מה הם אומרים? בתור התחלה: לא הרבה. הגרף העליון משקף את הרעש הנוכחי סביב טוויטר, שמתבטא גם בסיקור עיתונאי נמרץ וגם בפוסטים בבלוגים. הגרף התחתון מראה את המגמה שגרמה להתעוררות הזו – והיא כבר נמשכת ומתגברת כמה חודשים. בארה"ב, אגב, היא הסתיימה פחות או יותר כשהתחילה אצלנו.

למה אני כזה ספקן? כי אני רואה מי הם ה-Followers שלי. בהערכה גסה: 60 אחוז מהם הם אנשים שלעולם לא ישתמשו בטוויטר מרגע שנרשמו, 25 אחוז הם ספאמרים ו-15 אחוז הם משתמשים אמיתיים. רוב האנשים שדיברתי איתם על זה, אומרים שהמספרים נשמעים להם מוכרים.

רוב האנשים שמתחברים לטוויטר היום, עושים את זה כדי לראות על מה כולם מדברים. הספאמרים – וכמובן שאני סופר גם את היוזרים התאגידיים למיניהם – לא באמת מבינים מה הם עושים, וזה ניכר. אם הם היו יודעים לבדוק סטטיסטיקות, הם גם היו רואים שהם לא מקבלים קליקים מהפעילות הזו.

לי טוויטר מזכיר מאד את ה-IRC והצ'אטים של אמצע שנות ה-90', ואני זוכר איך זה נגמר אז. יש הרבה הבדלים, כמובן, ועדיין. יש סיבה לזה שהפורומים ממשיכים להתקיים ולשגשג וה-IRC נשאר בשוליים.

בדיוק מאותה סיבה, אני חושב שאחרי שיתפזר קצת העשן נגלה שהמימדים של טוויטר הרבה יותר קטנים והשימושים האמיתיים של השירות שונים מאד מאיך שהוא נתפס ומוצג. זה לא אומר שמדובר בשירות בלתי-חשוב ובטח לא אומר שהוא הולך להיעלם, אבל הבאז שמסביב יגווע הרבה יותר מהר ממה שאפשר לחשוב. חכו ותראו.

למתקדמים: פוסט מעניין של ינאי הנגבי על שימוש בטוויטר ל-SMO.

8 תגובות בנושא “עלייתו ונפילתו של טוויטר

  1. הדס שיינפלד

    אני מסכימה איתך לחלוטין, וכרגע הגדילה וההייפ הם לופ שמזין את עצמו. מה שמענין הוא שאף אחד לא עוצר לחשוב על זה (חוץ ממך כמובן!).
    הרי ברור שככל שמדברים על זה, יותר אנשים נכנסים לראות "מה זה", ואז יותר מדברים על זה וכו'.
    המענין הוא שההייפ מזין את עצמו, ומעבר ל-10 הצעדים למתחיל, 20 הצעדים לממשיך, וכו', גם יש דיונים עמוקים במשמעויות התרבותיות/חברתיות/פילוסופיות, ועדיין אף אחד לא אמר – אולי זה פשוט falvour of the month וזה יעבור.
    כמו שאמרת – זה לא שזה שרות חסר משמעות. זה לא שאין כאן חידוש (מסוים). אבל האם הוא באמת מנבא את העתיד של הרשת בפרט ושל חיינו על פני האדמה בכלל? קשה לי להאמין.
    טרנד זה טרנד. זה לא בהכרח העתיד.

  2. אבי

    טוויטר חד-כיווני: אני לא צריך שתכיר אותי כדי להיות follower שלך. לכן, קל לייצר נפח אדיר של טוויטים אבל קצת יותר קשה לצקת לתוכו משמעות.

  3. אדם

    אני חושב שהגרפים האלה נראו די דומים בשנה שעברה, רק במספרים אבסולוטיים נמוכים יותר.

    אני חושב שבין ה-15% האמיתיים לבין ה-%60 ה"חד-פעמיים" מסתתר פלח חופף שהוא העתיד של טוויטר – כאלה שפתחו כדי להבין על מה מדובר, ואחרי נטישה קצרה האסימון ייפול להם, אולי בעוד שנה.

    מרבית העוקבים והמעוקבים שלי בטוויטר הם כאלה שרק לאחרונה החלו להשתמש בו באופן יום-יומי (או שבועי) למרות שהחשבון שלהם קיים המון זמן (שנה ויותר בחלק מהמקרים).

  4. אדם

    ובסקופ רחב יותר – טוויטר יצר מדיה חדשה, שלא היתה קודם וכך יצר ופתר צורך מסויים של בני אדם.

    אין לי ספק שכמו כל הייפ, סופו להרגע, ואז המדיה החדשה הזו תמצא את מקומה האמיתי, כמו שהרדיו מצא את מקומו עם בוא הטלויזיה, וכמו שהטלויזיה לאט לאט מוצאת את מקומה כשאינטרנט מחסל המון מההייפ הארוך מאוד שלה.

  5. shooky מאת

    הדס – אני לא יודע מתי "טרנד" הפך למילה גסה. אני חושב שאנשים מבלבלים בין "טרנד" לבין "טרנד חולף" ובעצם מה שהם מתכוונים לומר זה Hype. לגבי הסיקור העיתונאי – זה לא נורא שכותבים, רק מצער שחלק מאלה שכותבים לא מבינים וכותבים שטויות.

    אבי – נכון.

    אדם – הבעיה היא שזה מאד Time consuming ושמעטים יכולים ויודעים להפיק מטוויטר תועלת אמיתית, מעבר לבידור. בגלל זה אני חושב שקבוצת הביניים שעליה אתה מדבר תנועה בכיוון ההפוך, והחלק היותר מעניין נמצא דווקא ב-15 האחוזים, שהשימושים שלהם בטוויטר אחרים לגמרי.

  6. פינגבאק: מה זה טוויטר (בסרטון של 2.5 דקות) | טל גלילי

השאר תגובה