10 טיפים שיעזרו לכם לקבל סייטלינקס

בפוסט Sitelinks: מהם ואיך מקבלים אותם, הסברנו מהם Sitelinks (להלן: סייטלינקס). תקציר: סייטלינקס הם לינקים בפורמט של תוכן עניינים שמופיעים לפעמים מתחת לכתובת ותיאור האתר שלכם, כאשר הוא מופיע במקום הראשון בדף התוצאות של גוגל. הם טובים למוניטין, ל-Usability, ל-CTR, ולמצברוח. אפשר לשלוט בהם, עד גבול מסויים, דרך Google Webmaster Tools – רק אחרי שקיבלתם אותם כמובן.

השאלה שנשארה פתוחה: איך מקבלים סייטלינקס?

ובכן, אף אחד לא יכול להשיב לכם ברצינות על השאלה הזו בלי להודות באמת: אף אחד לא באמת יודע. גוגל לא מספרת מתי ומדוע היא נותנת לאתרים סייטלינקס, וכל תשובה שמגיעה ממקום אחר היא בהכרח ספקולטיבית, לפחות בחלקה.

בכל אופן, אחרי שקיבלתי סייטלינקס לכמה אתרים (בחלקם עבור מספר ביטויים), יש לי כמה טיפים שסביר להניח שיעזרו לכם:

1. אתם חייבים להופיע במקום הראשון. סייטלינקס יכול לקבל רק האתר שמופיע בתוצאה הראשונה עבור ביטוי חיפוש מסויים, ורק בחיפוש של אותו ביטוי. אתם צריכים להגיע לראש התוצאות ולשמור על המקום שלכם במשך תקופת מה. לא, הביטוי לא חייב להיות השם שלכם (למרות שזה מקום טוב להתחיל בו); זה יכול להיות כל ביטוי עם שכיחות חיפוש יותר-ממינימלית (נניח, החל מ-500 חיפושים לחודש).

2. גגלו את עצמכם. הסייטלינקס נועדו כדי לפשט את הניווט באתר שלכם, או אם לדייק – את הניווט אל תוך האתר שלכם. Google יעניק לכם סייטלינקס כאשר הוא מזהה שיש מילה או ביטוי שמי שמחפש אותם רוצה להגיע לתוכן שנמצא אצלכם. באופן טבעי, הביטוי הראשון עבורו סביר שתקבלו סייטלינקס הוא השם שלכם (שם החברה, שם האתר או השם של בעליו).

לכן, גגלו את עצמכם והתבוננו היטב בתוצאות. האם השם שלכם מופיע (אם לא, תקנו את ה-Title tag). מי מופיע חוץ מכם? האם אתם יכולים לדאוג שמהדפים האחרים בתוצאות יהיו קישורים לאתר שלכם?

3. חזקו את המותג שלכם. בהמשך לסעיף, חשוב להפנים: Brand Search אינטנסיבי הוא כנראה גורם מרכזי מאד בשיקולים של Google האם להעניק לכם סייטלינקס. לדוגמא, בלוג החומוס קיבל סייטלינקס אחרי כשנה שבה אלפי אנשים חיפשו את שמו, או חיפושים אחרים שניכר היה שמכוונים אליו ("חומוס להמונים", "בלוג החומוס", "אתר החומוס הישראלי", "חומוס שוקי גלילי" וכו').

[ טיפ למתקדמים: שאלו את עצמכם כיצד גוגל יודע בעצם מהו השם שלכם; צאו מתוך הנחה שלגוגל יש תפיסה  רחבה מאד של מושג המיתוג – אם אתם מזוהים מאד עם ביטוי כלשהו, שאיננו מותג שלכם, אז יש סיכוי שלא רק תופיעו בראש התוצאות אלא גם תקבלו סייטלינקס עבור הביטוי הזה, בנוסף לסייטלינקס עבור שמכם. ]

4. עודדו אחרים לחפש אתכם. במקום לתת לינק בכל הזדמנות שאתם יכולים, נסו מדי פעם לחתום בשמכם ו/או בשם האתר או החברה שלכם. כשאתם מדברים עם אנשים, אל תתאמצו לשכנע אותם כמה כתובת האתר שלכם פשוטה – אימרו להם מה הם צריכים לחפש בגוגל כדי למצוא אתכם. במקום הראשון כמובן. ותזכרו להזכיר לעצמם גם במקרים נוספים: שיווק באינטרנט הוא טוב באמת כשהוא מתבצע גם מחוץ לאינטרנט.

5. שימו לב גם לביטויים נוספים. מיתוג זה חשוב, אבל בסופו של דבר גם הסייטלינקס – עם כל הכבוד לתרומתם האורגנית והמבורכת לניתוב התנועה – הם מהדברים שאמורים לעזור לכם למתג את עצמכם. זה לא קצת ביצה ותרנגולת? ובכן קצת. וזו סיבה טובה לפעול בעוד ערוצים.

זיכרו: אם יש ביטויים פופולריים יחסית עבורם אתם מופיעים במיקומים גבוהים דף הראשון, למרות שעבור אף אחד מהם אתם לא מדורגים במקום הראשון, Google עשוי להעניק לכם סייטלינקס לביטוי אחר, פחות פופולרי שעבורו אתם כן מופיעים במקום הראשון – כמו שם האתר שלכם.

6. צרו קישורים קבועים לדפים פנימיים. Google שולף את הקישורים עבור הסייטלינקס מתוך מדף הבית שלכם. לרוב הוא מלקט אותם מחלקים שונים של הדף, בתקווה לחקות בהצלחה את הניווט הטבעי. זו רק אחת מהסיבות שבגללן חשוב שיהיו קישורים קבועים מדף הבית לדפים פנימיים, ולהם יש את הסיכוי הכי טוב להופיע בסייטלינקס שלכם.

לדוגמא, בבלוג וורדפרס לרוב נמצא בסייטלינקס קישורים לעמודים, קטגוריות ופוסטים – שלושת הסוגים המרכזיים של דפים שיש לכם באתר. לשני הסוגים הראשונים אמורים להיות לכם כבר קישורים קבועים מדף הבית; כדאי להוסיף להם קישורים קבועים ל"פוסטים נבחרים" או משהו דומה.

7. בחרו בתבונה את הדפים הפנימיים. שימו לב לאיפה אתם מקבלים לינקים ומאילו מילים (Anchors). במצב אידיאלי, תגלו שהדפים הכי חשובים באתר שלכם הם גם האתרים שמקבלים הכי הרבה לינקים – מבפנים ומבחוץ. אם ה-Anchors בדרך-כלל דומים לכותרות (Title tag) של אותם דפים, זה כמובן מעלה את האמינות שלהם.

תוכלו להיעזר ב-Google Webmaster Tools. היכנסו ל-Pages with external links וגם ל-Pages with internal links (שניהם בסקציית Links, למקרה ששאלתם את עצמכם), כדי לדעת מהם הדפים שגוגל חושב שהם החשובים ביותר באתר שלכם. היכנסו ל-Statistics \ What Googlebot sees כדי לראות אילו מילים "מצביעות" או על דפים ספציפיים בתוכו, מבפנים ומבחוץ.

8. פרסמו תכנים חדשים על בסיס קבוע. אם האתר שלכם מציג גידול יציב ומתמשך בתנועה, גם ובמיוחד בתנועה מגוגל, יש לכם סיכוי טוב יותר לקבל סייטלינקס. הדרך הכי יעילה לעשות את זה, היא לייצר תוכן על בסיס קבוע, לאורך זמן, ולטווח ביטויים רבים בזנב הארוך. הסיכוי שלכם לקבל סייטלינקס עולה, בין השאר, ככל שמימדי האתר גדלים וככל שהתוכן כולל יותר ביטויים רלוונטיים לנישה שלכם או לקהילה הנושאית (Topical Community) שלכם.

9. הזדיינו בסבלנות. רוב האתרים לא מקבלים סייטלינקס ב-12-18 החודשים הראשונים לחייהם. כמובן, גם לכלל הזה יש יוצאים מהכלל, כמו האתר של תנועת עיר לכולנו שקיבל סייטלינקס כבר אחרי חצי שנה (כאן). בכל אופן – סבלנות לא תזיק בעניין הזה.

10. תזכרו שסייטלינקס זה לא הכל. באמת, יש עוד דבר או שניים לבזבז עליהם את הזמן שלכם. אתר שמתפתח בצורה יפה, מתמתג היטב וצובר תאוצה, ממילא יקבל בשלב זה או אחר גם סייטלינקס. אל תחתכו וורידים על זה.

7 תגובות בנושא “10 טיפים שיעזרו לכם לקבל סייטלינקס

  1. פינגבאק: Sitelinks: מהם ואיך מקבלים אותם | אסטרטגיות קידום ותוכן

  2. עירא

    ואללה, עכשיו הלכתי לחפש וגיליתי שהיו לי ושתו לי.
    ואני חשבתי שאם אני מייצר לגוגל sitemaps מסודרים אז הם יקבלו את המלצותי מתוך הקובץ ונגמר הסיפור….

  3. shooky מאת

    לא קשור. סייטלינקס אפשר לקבל ואפשר לאבד וגוגל משתמשים ב-sitemaps לדברים אחרים. התקנת GWT?

  4. עופר

    וואו, זה בהחלט אחד הפוסטים המושקעים בנושא.
    אני לא ממש מתעסק ב-SEO וכל הקשיים האלה לא מוכרים לי, אבל השותף שלי הצליח להגיע למצב שיש לו סייטלינקס באתר, והוא היה מקום 3 .
    מעניין.

  5. shooky מאת

    תודה עופר. סייטלינקס במקום 3 אומרים כנראה שהבלוג שלו סובל מ-Penalty. אני אקדיש לנושא הזה לפחות פוסט אחד בקרוב ואסביר מה בודקים ואיך מתקנים.

  6. גלעד

    כתבה מצויינת. אני מתנצל, פוסט נפלא. אני רגיל ל PC מגזין ומשום מה נדמה לי שמדובר בכתבה.
    יש לי שאלה מה לגבי מבנה אתר?
    למשל בוורדפרס בנייה של מספר קטגוריות למשל : 4 – ירקות| פירות|מאכלים| מאמרים
    או שאין קשר בכלל ואני יכול לבנות אתר ללא קטגוריות בכלל ועדין לקבל SITELINKS?

  7. shooky מאת

    על סייטלינקס אתה יכול לקרוא כאן
    https://www.shookygalili.com/?p=170

    כשגוגל יוצר סייטלינקס הוא לעיתים קרובות לוקח לינקים מהניווט, אבל לא רק. אם הוא מזהה קישור פנימי מדף הבית שמקבל קליקים ממי שחיפשו ביטוי שעבורו אתה מופיע ראשון, אז הקישור הזה הוא "מועמד". מכיוון שהמידע של גוגל חלקי אז גם הסייטלינקס בדרך-כלל לא יהיו מדויקים ולכן גם האפשרות לערוך אותם בוובמסטר טולס.

השאר תגובה