ארכיון הקטגוריה: עשה ולא תעשה ברשת

הדברים שחשוב לדעת על עדכון המובייל לאלגוריתם של Google

ה-21 באפריל הגיע והשמיים לא נפלו. עדכון ה-Mobile של ענקית החיפוש התגלה כדרמה פחות גדולה מכפי שניסו לצייר אותו. מצד שני, זה ממש לא אומר שאפשר לוותר על משתמשי הסמארטפונים.  

לא היה צריך להיות גאון גדול כדי להבין שעדכון המובייל הגדול של Google, שזכה בין השאר לכינוי "מוביילגדון", לא יחולל שינויים דרמטיים בדפי התוצאות של מנוע החיפוש.

להופיע במוביילהעדכונים באלגוריתם של Google לרוב לא באמת מזעזעים את השוק ואת תוצאות החיפוש, כי מה לעשות – זה רע לביזנס.

בדרך-כלל, האתרים שניזוקים בצורה קשה מהעדכונים הם אלו שבעליהם עברו בצורה גסה על ה-Guidelines של חברת גוגל, עד שהם נחשבים בעיניה לספאמרים.

אז למה בכל זאת גוגל חוללה מהומה כזו סביב העדכון? ובכן, היא מדברת על המעבר המהיר והבלתי-נמנע למובייל ולעיצוב רספונסיבי כבר זמן מה, אך כנראה שזה לא הגיע לדרגי הניהול, כי רוב רובו של האינטרנט עדיין רחוק מלתמוך כראוי במובייל.

עכשיו ניכר שזה הגיע, לא רק למקבלי ההחלטות אלא למיליונים אחרים – כל מי שקרא חדשות או צפה במהדרות החדשות בטלוויזיה ב-21 לאפריל.

וכל זה לא, חלילה, בגלל שגוגל חרדה לעתידכם או לעתיד האינטרנט, אלא מסיבה הרבה יותר פשוטה והרבה פחות אלטרואיסטית: גוגל ממוצבת מצוין כדי למקסם רווחים מהמעבר למובייל. אתם פשוט מעכבים אותה. להמשיך לקרוא

סקרי בחירות 2014 (דוגמא ל-Predictive SEO)

אם חיפשתם ריכוז של כל סקרי בחירות 2015 (שחלקם נערכו ב-2014) הגעתם (כמעט) למקום הנכון – עוד קליק אחד.

נתחיל מהסוף –
תוצאות סקרי בחירות אחרונים (הארץ)
מעקב סקרים 2015 (הפלוג)
ריכוז וניתוח סקרי בחירות (סקר רע)
מאגר סקרי בחירות (נחמיה גרשוני) מינואר 2014.

"הסוף" הוא רשימת הפניות למקורות שבהם באמת אפשר למצוא את המידע, במקרה זה – דפים באתרים שונים, שמספקים ריכוז של כל הנתונים מסקרי הבחירות האחרונים ו/או שקלול וניתוח שלהם, הצגה בגרפים וכדומה.

ולמה הסוף בהתחלה? כי קרוב לוודאי שרוב הגולשים שיגיעו לפוסט הזה מגוגל בזמן הקרוב (בעיקר אלו שיגיעו בעשרת הימים שעד סיום שנת 2014) יהיו אנשים שחיפשו ביטויים שכוללים את המילים "סקרים" ו"2014".

תוצאות סקר בחירות מהאתר "סקר רע"

הבחירות הקרובות יתקיימו במרץ 2015, אבל אפשר להניח שרבים יטעו ויחפשו ביטויים כמו "סקרים 2014" או "סקרים בחירות 2014" וכדומה. מכיוון שהבלוג הזה לא עוסק בבחירות ובפוליטיקה (על כל פנים, זה לא הנושא העיקרי שלו), אין לי באמת מה לעשות עם התנועה הזו שתגיע לכאן (לפחות לא כרגע) ולכן הדבר הנכון לעשות – המינימום המתחייב – הוא להפנות אותה למקורות מתאימים.

בימים כתיקונם לא הייתי טורח, וכשנושא לא בכלל קשור לנושא האתר שלכם אז תרגילים כאלה עלולים להזיק יותר מלהועיל. אפשר לטעון שזה סוג של "סקס, סקס, סקס" (טקסטים שאנשים היו מוסיפים לאתרים שלהם בתקווה להופיע בחיפושים פופולריים. כך נראה SEO בשנות התשעים…).  להמשיך לקרוא

לא, זה לא ויראלי

השיווק הויראלי (Viral Marketing), מונח שחוק בן 25 שנה שמעולם לא הוכח שיש בו יותר ממיתוס, מסרב למות. לדעתי זה לא בגלל ריבוי ההצלחות אלא בעיקר בגלל האצבע הקלה מדי על ההדק של אנשים שמנסים להסביר תופעות אינטרנטיות ללא ידע מספיק.

כבר הסברתי כאן בעבר מדוע אני אני לא אוהב את השימוש במונח "שיווק ויראלי" ובדרך-כלל מתייחס למי שמשתמש בו בספקנות ובחשד. הרעיון הויראלי יפה מאד בתיאוריה, אבל באופן מעשי הוא משמש לעיתים קרובות מדי כדי למכור משהו או כדי להסביר תופעה שלא מובנת לצופה, שהוא – מה לעשות – לרוב לא איש מקצוע מתחום השיווק באינטרנט.

בכל פעם מחדש אני מתפתה לחשוב שהמונח מתחיל למצות את עצמו ואולי הוא כבר קצת פחות פופולרי, ואז מגיע מדור חדש באתר חדשות גדול או בערוץ טלוויזיה פופולרי, עם המילה "ויראלי" בכותרת שלו.

התחביב הזה שלי נמשך כבר שנים ונראה שעם הזמן המצב לא משתפר אלא רק מחמיר. לפי Google Trends (להלן) בשלוש השנים האחרונות המגמה היא כלפי מעלה (למרבה הצער, לנ"ל אין נתונים מוקדמים יותר מ-2011. אגב, אתם מוזמנים לחפש ולראות שכותרות עם המילה "ויראלי" לעיתים נדירות עוסקות במחלות ולא בסרטונים "ויראליים"):
חשבתי שאולי זה רק אני, אבל בבדיקה נוספת ב-Trends ניכר שהמגמה הישראלית שונה מהמגמה בעולם, שבו הפופולריות של הביטוי Viral Marketing נמצאת בירידה מאז 2008. להמשיך לקרוא

שינוי מבנה ה-URL: אסון SEO-י

משנה מקום משנה מזל? לא ב-SEO. שינוי מגנה ה-URL באתר שלכם הוא אחד הדברים הגרועים שתוכלו לעשות.

אחת לאיזה זמן חוזר הטרנד של החלפת ה-URL-ים באתר. בגלגולים קודמים בעלי אתרים החליפו את כתובות הדפים באתרים שלהם, כדי לקצר אותן, לעשות אותן ידידותיות (Friendly URLs), להכניס אליהן מילות מפתח רלוונטיות בעברית, וכיוצא בזה.

היום, אנשים מנמקים את המוטיבציה לשינוי גורף של ה-URL-ים באתר שלהם, ביתרון הבלתי מעורער של כתובות קבועות על תגובות עם פרמטרים וביתרון של דפי html סטטיים על דפים דינמיים שנשלפים מ-database.

בקיצור – תמיד יש סיבות ולפעמים הן אפילו מוצדקות לזמנן (למרות שבדרך-כלל לא). אבל את ההמלצה הכללית והגורפת שלי אתם מן הסתם מנחשים: אל תשנו URL-ים. פשוט אל.

מתי לשנות ומתי לא?

אחרי שהבהרנו את חשיבות העניין והצגנו את הכלל הגורף, בואו נדייק:

  • לשנות את מבנה הכתובות של אתר קיים, בעל וותק, שקיבל לינקים וצבר קילומטראז' – זה בגדר אסון ל-SEO שלכם.
  • לשנות URL-ים באתר חדש שזה עתה הוקם – לפעמים משתלם.
במילים אחרות: ככל שהשינוי מתרחש בשלב מאוחר יותר במחזור החיים של האתר, הסיכון והנזק גדולים יותר. להמשיך לקרוא

הדרך הכי פשוטה לקבל Authorship לבלוג הוורדפרס שלכם

גוגל רוצה שתשתמשו במנגנון ה-Authorship שלה, ומספקת לשם כמה שיטות אפשריות, תיעוד וכלים משלימים. ובכל זאת, מדובר בתהליך רצוף בעיות במיוחד אם אין לכם מתכנת צמוד. בכל זאת, ישנה דרך פשוטה לעשות את זה, שגם אפשר ללמוד ממנה משהו על פוטרים ו-SEO.

נושא ה-Authorship חשוב מאד לגוגל, וזה ניכר. ובכל זאת, הם הצליחו להפוך את היישום שלו לכאב ראש אמיתי.

לכאורה – לינק פה, תגית שם, והפרצוף המחייך שלכם יתנוסס לצד תוצאות מהבלוג שלכם, יעניק לכם פאסון של סמכותיות ויגדיל את ה-CTR. מעשית, הם הצליחו לסבך את זה כל-כך, שעדיף לא לסמוך על התיעוד של גוגל. אל תיכנסו לנושא הזה בלי שקראתם מדריך טוב (למשל, "The Definitive Guide to Google Authorship Markup"  ב-Search Engine Land).

אישור קבלה Google Authorship Program

אישור הקבלה הנחשק ל-Google Authorship Program. והם בכלל התכוונו שזה יהיה פשוט.

בכל אופן, אם אתם מאלה שניסו והתייאשו באמצע, ובמיוחד אם יש לכם בלוג וורדפרס שכל או רוב תכניו פרי עטכם, יש לכם דרך פשוטה לקבל Authorship, בלי כל הפאס. אתם יכולים לראות הדגמה שלה בפוטר של The Hummus Blog. כל מה שצריך הוא לקשר משורת הקרדיט בפוטר לפרופיל ה-Google Plus שלכם: להמשיך לקרוא